Министър обяви важна новина за България и за кризата, в която

...
Министър обяви важна новина за България и за кризата, в която
Коментари Харесай

Александър Пулев: Нуждаем се от финансов ресурс, за да осигурим доставките на газ

Министър разгласи значима вест за България и за кризата, в която се намираме.

Има един доста сериозен финансов детайл. Кризата има финансова призма и това е потребността от запас в енергетиката, с цел да могат да бъдат закупени доставките газ. Има проблем с ликвидността и той е подбуден от увеличената цена на газа за септември. Това сподели служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев в предаването “Тази събота ” по бТВ. 

Той акцентира, че вършим всичко допустимо да осигурим нужния запас и ще го осигурим. 

Правим всичко допустимо да установим бърз контакт с топ мениджмънта на другите интернационалните банки и работим с цялостна пара, добави Пулев. 

Всички сътрудници в служебния кабинет поддържаме и сме се обединили към тази теза диверсификация, диверсификация, диверсификация. Аз съм част от спешния щаб за решение на обстановката в енергетиката от самото учредяване “Газпром ” е споменаван единствено и само в подтекста като един от всички снабдители. Тук приказваме за резистентност на доставките. Всички сме обединени към това да имаме устойчиви доставки на пазарни цени, които да са конкурентни за бизнеса, с цел да избегнем една лавина от банкрути на дребни и междинни предприятия, изясни Пулев, написа Novini.bg. 

По думите му Министерство на нововъведенията и растежа дава глътка въздух на дребни и междинни предприятия, на най-уязвимия сегмент от българската стопанска система. 

Само по линия на Министерството на нововъведенията и растежа към бизнеса, към най-уязвимия сегмент, ще влязат 735 млн. лв. до края на тази година. По-голямата част от този запас – 600 млн. лв., идва по линия на Плана за възобновяване и резистентност, уточни министър Пулев. Този проект работи, той е отворен. Призовавам бизнесът да се възползва. Имаме отворена процедура по този проект – 260 млн. лв. за софтуерна рационализация, сподели министър Пулев.

Той уточни, че срокът за нея е 21 септември.

Пулев добави, че работят настойчиво да отворят още една процедура по проекта за към 30 млн. лв., която ще бъде налична идващия месец.

Планът е отворен и той работи, ние от Министерството на нововъведенията и растежа вършим всичко допустимо, един до друг с вицепремиера Пеканов, да осигурим тази резистентност на средствата, коментира Александър Пулев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР